Blå Blomst, flettet. 

Blaa Blomst flet

Info

Navn: Blå Blomst, flettet.

Dekorationsnr. 10.

Fremstillet siden. 1780.

Materiale. Hvid Porcelæn. Tæt, meget hård, hvid skærv, der er gennemskinnelig.

Blå Blomst, oprindelig kaldt Blåblomsteret porcelæn, er fremstillet kontinuerligt siden ca. 1780. teknikken er uforandret: men dekorationen har undergået en udvikling.

Tre særskilte stelformer er med tiden opstået for i dag at være de fortrukne blandt klassiske stel i store dele af verden: Blå Blomst, flettet (også kaldet Osier) svejfet og kantet.

Blå Blomst, flettet detalje

I overenstemmelse med en tradition, som opstod i 1700-tallets sidste halvdel, males de koboltblå blomstrbuketter med den individuelle maleres egen kunstneriske frihed ved kombinationen af buketterne, der aldrig bliver helt ens. inspirationen til buketterne er oprindelig fundet i tulipanen, påskeliljen, osen, vlmuen, auriklen og nelliken.

Udførelsen af de blå blomster på porcelænet, inden glasuren påføres, kræver oplæring i den specielle teknik. Blå Blomst forudsætter. Det er det tryk, hvormed det enkelte penselstrøg føres, der giver blomsterne deres varierede farvetone og en friskhed, kun håndens arbejde kan opnå. Siden 1780 har "blåmalerne" signeret deres arbejde med deres personlige initialer eller mærke.


© KglStel.dk 2011