Jubilæumsstellet

Jubilærumsstel.jpg

INFO

Navn: Jubilæumsstellet.

Dekorations. nr. ?.

Form. nr. 595.

Fremstillet siden. 1928.

Design: Form af Hans Tegner. Dekoration af Jo Hahn Locher

Materiale. Porcelæn. Tæt, meget hård, hvid skærv, der er gennemskinnelig.

Jubilæumsstellet med hvid glasur dekoreret med blå nellike og bånd. Stellet er lavet til Bing & Grøndahls 75 års jubilæet i 1928.

Litteratur: Bing & Grøndahls jubilæumskrift: "Bing & Grøndahls Porcelænsfabrik 1853 - 1928" af B&G's direktør Poul Simonsen. Teksten er forfattet af redaktør Poul Engelstoft og fabrikkens Inspektør J. H. Bing. Stellet står bekrevet således: "Det store nye Spise- og Kaffestel, Hans Tegner har tegnet til Fabrikkens Jubilæum, og som Fru Jo Hahn Locher har dekoreret i blaa Underglasurfarver. Dette Stel, hvor Tegner mere end før følger Tidens Krav om enkle Former" "Man har her forsøgt at forny en af Hjemmenes Brugs- genstande og give de en Form og en Dekoration, saa det kan gaa ud i Dagliglivet og være til Glæde for de forhaabentlig mange nye Brugere." Professor Hans Tegner var Bing & Grøndahls kunstneriske leder gennem en årrække og stellet er lavet til 75 års jubilæet i 1928.  

Ligger du inde med mere info om dette stel, f.eks produktblade eller andet høre vi meget gerne fra dig på info@kglstel.dk

© KglStel.dk 2011